Сè за подготовката Веновин


Инспирација на подобро

здравје Веновин

[/vc_column]
Природен препарат за циркулација

ВЕНОВИН
Еликсир на долговечноста

 

ВЕНОВИН® е природен препарат кој помага на заболувања предизвикани од лоша циркулација и компликациите кои произлегуваат од неа. НЕМА АЛКОХОЛ ВО ВЕНОВИН! (Alcohol free). Наменет е за поддршка на крвниот систем и циркулација. Веновин содржи мешавина од лековити билки со црвено вино (0% алкохол). Само црвеното вино има повеќе од 600 состојки кои измешани со лековитите билки ја зголемуваат еластичноста на крвните садови, имаат антитромбогено и антиинфламаторно дејство (спречуваат формирање на тромб и воспаление). Веновин е богат со полифенолни состојки кои делуваат вазопротективно (ја намалуваат пермеабилноста и ја зголемуваат еластичноста на sидовите на крвните садови), антиоксидативно, антиинфламаторни, антитромбогено и потенцијално антиканцерогено. Покрај црвеното вино, во производството на Веновин се користени следниве билни суровини: сув лист и корен од коприва, сув цвет од невен , сув лист од маточина , сув Петровац, сушена мајчина душица и сува медуника..

Можеме да кажеме дека природниот препарат Веновин е еликсир за долговечност. Го спречува формирањето на малигни клетки, ја обновува крвта, го регулира шеќерот, го зголемува имунитетот и ја успорува староста. Црвеното вино се смета за пијалок, храна и лек поради големиот број на хранливи материи кои се сметаат за вредни за човечкото тело. Податоците од литературата укажуваат дека билките кои се дел од препаратот биле темелно хемиски и клинички тестирани и дека содржат есенцијално масло, полифеноли, танини, флавоноиди, катехини, фитостероли, витамини и други хемиски соединенија.
Со Веновин се постигнуваат извонредни резултати и кога се користи без основна терапија, нема контраиндикации,а заради неговата јачина и мулти-ефикасност спаѓа во групата на најдобри еликсири за зачувување на виталноста и здравјето.
Симптоми за слаба циркулација: невропатии, ладни екстремитети, трнење и грчеви, кратко – површинско дишење, мала искористеност на калории – гојазност, аритмии, слаба меморија, хроничен замор.

ШИРОКИОТ СПЕКТАР НА ПОЗИТИВНИ ЕФЕКТИ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕПИШЕ НА:

– Квалитетното чисто црвено вино
– Во тајната формула за соединување на лековитите билки
– Во квалитетот на Сувопланинските и Свршински лековити билки

ВЕНОВИН СЕ ПРЕПОРАЧУВА ПРЕВЕНТИВНО НА СИТЕ ЛИЦА, А ПОСЕБНО НА ЛИЦА СО:

– сериозни нарушувања на периферна циркулација (ладни раце и нозе)
– запушени крвни садови (атеросклероза)
– длабока венска тромбоза
– висок крвен притисок
– дијабетес
– гангрена
– отворени рани (ulcus cruris)

За време на употребата на Веновин, чувството на објективно подобрување на состојбата на организмот се чувствува по 20 до 30 дена. Се препорачува да се консумираат 150 мл  поделени во две дози, кои се земаат наутро и навечер, еден час пред јадење.Дозите може да се зголемат до 300 ml на ден за потешки форми на запушување на крвните садови (отворени рани, гангрена). За најдобри резултати треба да се користи подолго од два месеци. Не се препорачува за лица чувствителни на која било од состојките, трудници, доилки и деца под 18 години. Несакани ефекти може да се појават кај чувствителни луѓе во форма на гастроинтестинални проблеми или алергиски реакции. Ако се појави некоја од реакциите, консултирајте се со доктор. Употребата на препаратот треба да се избегнува со седативи, освен ако доктор не го советувал тоа.Не се препорачува употреба на алкохол (капки, тинктури), тутун и мрсна храна.

ИДНИНАТА ЗАПОЧНА – ВЕНОВИН®

ВЕНОВИН – извор на младост и здравје

 

Намалување на срцевите заболувања  – се верува дека флавоноидите во црвеното вино го намалуваат „лошиот холестерол“ во крвотокот и го зголемуваат „добриот холестерол“. Флавоноидите и ресвератролот го спречуваат згрутчувањето на крвта и формирањето на тромб, што е причина за  срцев  и мозочни удари. Грозјето содржи супстанци кои ги штитат крвните садови од оштетување, ги зајакнуваат капиларите, спречуваат оксидација на маснотии и појава на инфаркт . Исто така, компонентите од грозјето ги стабилизираат венските крвни садови и го намалуваат ризикот од развој на проширени вени, ги намалуваат атеросклеротичните плакови – акумулации на маснотии на ѕидовите на крвните садови.

Заштита од карцином –ресвератролот ја намалува инциденцата на тумори и го спречува растот на ќелиите на ракот. Истражувањата утврдија директна врска помеѓу употребата на црвено вино и намалувањето на ризикот од канцерогени заболувања кај луѓето. Чаша црвено вино на ден го преполовува ризикот од рак на простата кај мажите.
Заштита од невролошки нарушувања – истражувањата покажаа дека ресвератролот може да помогне во спречување на формирање на амилоиден плак , за кој се смета дека ги оштетува ќелиите на мозокот и придонесува за развој на Алцхајмерова болест.

Го зајакнува имунитетот – антиоксидансите во црвеното вино можат да го зајакнат имунитетот и да го намалат ризикот од настинка. Црвеното вино може да го забрза заздравувањето од инфекции и да го намали нивото на слободни радикали во организмот кои се одговорни за развој на разни воспаленија и болести.

ДОБРИОТ  ЗБОР  МНОГУ  ЗНАЧИ

Препорака од фармацевт

Секогаш зборовите кажани од уста на уста се најдобри совети.
Препорака од фармацевт…